loading

Prednosti pamuka za žensku higijenu

02. studenog 2020.
Prednosti pamuka za žensku higijenu

Iz dana u dan sve više i više žena pati od  vulvo-vaginalne iritacije (svrbež, iritacija i alergije u intimnom području). Većina njih pretpostavlja da uzrok dolazi zbog osjetljivosti kože, ali u većini slučajeva podrijetlo je puno jednostavnije: koriste ne-prirodne ženske higijenske proizvode čiji sastav i dizajn mogu biti uzrok ove nelagode.

Sintetički materijali mnogih konvencionalnih proizvoda, zajedno s nedostatkom prozračnosti, mogu stvoriti klimu topline i vlage koja je optimalna situacija za rast bakterija, gljivica i iritacija .

Vulvo-vaginalna iritacija može se pojaviti u bilo kojoj dobi žene, ali je obično češća tijekom njihovog plodnog razdoblja. Ne možemo zaboraviti da bi trenutni ženski trendovi: svakodnevna upotreba sintetičkih gaćica, uskih hlača, tange ili donjeg rublja izrađenog od sintetike i sl. također mogli pogodovati pojavi ove iritacije.

Pamuk je čisto i prirodno vlakno s iznimnim svojstvima vrlo pozitivnim za žensku higijenu.

Prozračan je , zadržava protok i omogućuje prolaz zraka kroz svoja vlakna. Osigurava optimalnu razinu vlažnosti , omogućuje pravilnu izmjenu vlage s vanjske strane smanjujući rizik od dehidracije. Kompatibilan je s fiziološkim pH , ne mijenja prirodnu kiselost sluznice rodnice. Hipoalergijski je , umanjuje i pomaže u sprečavanju rizika od iritacije, infekcija i alergija.

Štoviše, vrlo je mekan i ugodan na koži .